Smackdown op het gebied van duurzaamheid: digitale berichten vs. direct mail

Wat is beter voor het milieu: direct mail of digitale marketingberichten?

Er is een algemene perceptie dat direct mail, een op papier gebaseerd medium, niet zo duurzaam is als digitale media, die elektronen gebruiken om uw berichten via internet sneller naar uw doelgroep te sturen.

Eigenlijk is het tegendeel waar.

Laten we de lagen van beide media verwijderen, zodat we hun impact op het milieu beter kunnen begrijpen.

Digitale media

Het kost niet veel energie om een ​​enkele e-mail te verzenden of te ontvangen. De impact op het milieu zit niet op de desktop, maar wordt veroorzaakt door de tienduizenden serverfarms die het wereldwijde internet beheren. Deze uitgestrekte datacenters hebben veel elektriciteit nodig om talloze servers en andere IT-apparatuur te laten draaien en om ze allemaal te koelen.

Momenteel wordt geschat dat gegevensopslag en -overdracht in en vanuit datacenters 1% van de wereldwijde elektriciteit gebruiken. Eén enkel, groot datacenter vereist meer dan 100 megawatt (MW) stroomcapaciteit – genoeg om ongeveer 80.000 Amerikaanse huishoudens van stroom te voorzien, volgens het Amerikaanse ministerie van Energie. Een aanzienlijk percentage van die elektriciteit wordt geproduceerd met behulp van niet-hernieuwbare fossiele brandstoffen.

Bedenk ook dat de gemiddelde marketing-e-mail een vrij klein responspercentage krijgt – meestal minder dan 10%. Dat betekent dat de meeste van die berichten nooit worden gezien. Ze maken deel uit van een vloedgolf van digitale communicatie die verbijsterend groot is: vanaf 2022 worden er ongeveer 333,2 miljard e-mails per dag verzonden, wat overeenkomt met meer dan 3,5 miljoen e-mails per seconde. Ook dat aantal blijft groeien.

Het komt erop neer: uw publiek ontvangt zoveel e-mailberichten per dag dat de meerderheid ervan wordt genegeerd. Niet erg duurzaam!

Drukwerk

Papier is de ultieme hernieuwbare grondstof. Het kan gemakkelijk worden gerecycled. Veel van het papier dat wordt gebruikt om direct mail-stukken, onderpand en ander marketingmateriaal af te drukken, bevat al een aanzienlijk percentage gerecycled materiaal.

Volgens de American Forest and Paper Association wordt 66,8% van al het papier dat in de VS wordt verbruikt, teruggewonnen voor recycling. Bovendien is het merendeel van de pulp die wordt gebruikt om papier te maken, afkomstig van groenblijvende bomen die speciaal voor de papierproductie worden gekweekt. Ze zijn ook een hernieuwbare hulpbron.

Bij Heritage Printing gebruiken we routinematig gerecycled papier voor de meeste afdruktaken van onze klanten.

Hoe u de duurzaamheid van uw direct mail kunt verbeteren

Het grootste wat u kunt doen om de duurzaamheid van uw direct mail-campagnes te verbeteren, is het versturen van meer gerichte mailings. Hier zijn enkele manieren waarop u dit kunt doen:

  • Geef prioriteit aan de contacten op uw lijst en stuur ze alleen naar uw “A”- en “B”-potentiële klanten.
  • Verwijder chronische non-responders (drie onbeantwoorde berichten of meer) van uw lijsten.
  • Overweeg geografische targeting van uw aanbiedingen, bijvoorbeeld binnen een bepaald aantal mijlen van een winkel of campuslocatie.

Richt uw berichten over het algemeen op de mensen die het meest geneigd zijn om te kopen, te doneren of zich te registreren. “Spray en bid” (direct mail sturen naar iedereen die mogelijk baat zou kunnen hebben bij uw aanbod) is geen duurzame strategie.

Hoe zit het met de perceptie van consumenten dat direct mail verspilling is? De sleutel om deze manier van denken te omzeilen, is net dat stapje verder te gaan om ervoor te zorgen dat uw mailings actueel, relevant en persoonlijk zijn. Als u niet wilt dat uw publiek ze als junk beschouwt, moet u op het juiste moment aantrekkelijke, gerichte aanbiedingen aan de juiste mensen presenteren. Strategische targeting is niet alleen duurzaam, maar ook veel kosteneffectiever dan het alternatief.

Hier bij Heritage Printing werken we nauw samen met klanten om hun lijsten scherp te stellen op de mensen die het meest geneigd zijn om te kopen, te doneren of zich te registreren. We helpen ook bij het opstellen van berichten die zijn gericht op de belangrijkste behoeften en zorgen van hun doelgroepen. Ons doel is om direct mail-campagnes te creëren die een grotere impact hebben en onze klanten helpen hun ROI te maximaliseren.

Een andere slimme strategie is om waar mogelijk gebruik te maken van digitaal printen. Het kan stukken van hoge kwaliteit produceren in kleinere volumes dan nodig is voor grote offsetpersen. Dit maakt het mogelijk om een ​​kleinere initiële oplage te maken en vervolgens indien nodig meer stuks bij te bestellen. Het resultaat is minder drukwerk om op te slaan en minder afval – ideaal als uw brochures of mailings vaak snel verouderen.

Digitaal printen maakt ook personalisatie mogelijk, zodat u uw stukken kunt aanpassen om ze persoonlijker en relevanter te maken. Zelfs eenvoudige personalisatie, zoals het toevoegen van iemands naam aan een direct mail-stuk, kan het responspercentage met 135 procent verhogen. Meer geavanceerde personalisatie kan bestaan ​​uit ansichtkaartlay-outs met sjablonen waarmee u verschillende afbeeldingen, producten en calls-to-action kunt invoegen op basis van wat u weet over elke prospect. Slimme retailers gebruiken deze aanpak om hun omzet aanzienlijk te verhogen.

Tot slot, waarom zou u uw bereik niet verdubbelen door samen te werken met een organisatie die producten of diensten aanbiedt die complementair zijn aan die van u? Door gezamenlijke aanbiedingen naar uw gecombineerde lijsten te mailen, kunt u uw kosten verlagen, gezamenlijk minder mailings versturen en ook een groter universum van nieuwe klanten bereiken.

Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe we de efficiëntie, effectiviteit en duurzaamheid van uw volgende printcampagne kunnen vergroten.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Printmaking
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart