Screen Europe voegt Konica Minolta-kleurdetectie toe aan digitale persen


Fabrikant van inkjetpersen Screen Europe zal de komende jaren kleurbeheersystemen toevoegen aan al zijn digitale printers, te beginnen met zijn Truepress Jet 520HD-persen.

De upgrade, die in januari van kracht werd, betekent dat alle Truepress 520HD-machines nu standaard zullen worden uitgerust met Konica Minolta Sensing’s automatische kleurkalibratiesysteem Myiro.

Het Myiro-systeem, dat bestaat uit een auto-scan spectrofotometer en een softwarebundel, voorkomt dat drukkers anders productieve tijd verspillen aan kleurkalibratie, aldus Screen Europe.

Het nieuwe systeem, waarbij operators door de kalibratie worden geleid door de ‘Myiro tools for Screen’-software, vereist naast de afdruktijd enkele minuten voor elke kalibratiefase: het hele proces duurt nu ongeveer 30 – 45 minuten, volgens Screen, in vergelijking met de twee of drie uur die nodig waren voor de vorige kalibratiemethode voor de 520HD.

De Myiro kost ongeveer € 8.000 (£ 7.110) en is een stand-alone systeem dat is ontworpen voor de Truepress.

Taishi Motoshige, marketingdirecteur bij Screen Europe voegde toe: “Het grote verschil met ons vorige systeem zal de standaard ingebouwde kwaliteitscontrole zijn, die voldoet aan algemene industriestandaarden zoals Fogra PSD, G7 Verify en ISO-validatieprint, want dit is wat onze klanten zullen elke dag gebruiken.”

“Dankzij de spectrofotometer zullen onze klanten kleurverschillen detecteren voordat het menselijk oog ze kan zien, eerder dan voorheen, en veel gedetailleerder.”

Het feit dat de software van Myiro detecteert waar te meten, voegde hij eraan toe, maakt het systeem tot een van de meest nauwkeurige meettechnologieën op de markt.

Eigenaars van bestaande 520HD-persen zullen worden bezocht door een technicus van Screen Europe, die klanten het nieuwe Myiro-systeem zal laten zien.

“Kleurkalibratie is de essentiële, laatste stap in het opzetten van een printproces”, zegt Markus Hitzler, technisch verkoopmanager grafische kunst bij Konica Minolta Sensing Europe.

“Deze stap bepaalt uiteindelijk of de kwaliteiten van pers, papier en inkt volledig benut kunnen worden. Het heeft ook een grote invloed op commerciële aspecten, zoals het inktverbruik. Alleen met perfecte kalibratie print de machine precies wat de ontwerper heeft gemaakt.”

Myiro – van het Japanse ‘iro’, wat ‘kleur’ ​​betekent – zal worden getoond in de Screen Europe’s showroom in Amstelveen in Nederland, en in het binnenkort te openen Aalsmeer Inkjet Innovation Centre Europe van Screen Europe in het voorjaar van 2023.

Screen Europe zei dat het van plan was om het Myiro-kalibratiesysteem te introduceren in zijn Truepress Jet L350UV-labelpers.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Printmaking
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart