Nieuwe CEO neemt het over bij CPI


De pan-Europese boekdrukkerij CPI heeft een nieuwe CEO aangesteld.

Chris Malley nam begin deze week het stokje over van chief operating officer Fabrice Holler.

Malley heeft uitgebreide ervaring in productie, fusies en overnames en internationaal zakendoen.

Eerder in zijn carrière werkte hij bij het toenmalige Smurfit Print en werd vervolgens commercieel directeur en vervolgens financieel directeur bij verschillende dochterondernemingen van Smurfit Kappa.

Vervolgens vervulde hij meer dan 15 jaar leidinggevende functies bij kunststofbedrijf Carclo PLC, onder meer als CEO van zijn geleidende inkjetbedrijf.

Meest recentelijk was hij CEO bij autoverlichtingsspecialist Wipac Technology.

CPI zei dat Malley een breed scala aan senior leiderschapservaring zou brengen voor de groep, die 15 fabrieken heeft in Europa in het VK, Frankrijk, Duitsland, Tsjechië en Spanje, en meer dan 450 miljoen boeken per jaar produceert.

De activiteiten in het VK omvatten CPI Antony Rowe (drie locaties), CPI Books in Chatham, CPI William Clowes in Suffolk en het partnerschap met Wiley in Bognor Regis voor on-demand boekproductie.

In een reactie op zijn nieuwe rol zei Malley dat hij verheugd was om de kans te krijgen om CPI te leiden in de volgende fase van zijn reis.

“Ik ben me bewust van het aanzienlijke talent en de toewijding binnen onze organisatie en ik kijk ernaar uit om onze mensen te ondersteunen om die kracht en passie te kanaliseren om CPI naar het hoogste niveau te laten presteren.”

Hij omschrijft zichzelf als iemand met een “pragmatische en lage egostijl met een zeer sterke nadruk op het creëren en ontwikkelen van teams”.

Malley zal rapporteren aan het bestuur van CPI-eigenaar Elpis Management.

CPI Group zei dat Holler, die 13 jaar bij de groep werkte, zou vertrekken om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het zei: “Fabrice heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de evolutie van de groep, niet in de laatste plaats door de groep onlangs met succes door de uitdagingen van de pandemie te loodsen. We wensen Fabrice veel succes bij zijn nieuwe inspanningen.”

Holler behield de COO-titel toen hij iets minder dan twee jaar geleden het roer overnam toen Pierre-François Catté aftrad.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Printmaking
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart